Kliniğimizde yoğun bakım faaliyeti Anestezi ve Reanimasyon Kürsüsü olarak ilk kuruluş tarihi olan 1967 yılından itibaren başlamıştır. Ülkemizde gerçek anlamda yoğun bakım uygulamalarını başlatan  Doç.Dr. Cemalettin Öner’ in  kürsüye atanmasıyla bu alandaki çalışmalar hız kazanmış 1971 yılında profesörlüğe yükseltilen Cemalettin Öner’in kürsü başkanlığına getirilmesiyle yeni bir aşamaya geçmiştir. Prof.Dr. Cemalettin Öner 1971 yılında Fakültemizin ilk yoğun bakım ünitesini kurmuş, geliştirmiş ve döneminin en üst düzey servisi haline getirmiştir. Akademisyen, uzman, asistan yoğun bakım hemşiresi ve yardımcı personel kadrolarının eğitiminin yanı sıra ülkenin en geniş yazılı kaynaklarına sahip kürsü kütüphanesi de bu dönemde kurulmuştur. Yoğun Bakım ünitesinin bir Bilim Dalı olarak kurulması ve yeni bir organizasyon düzeyine ulaşması ise Prof. Dr. Kutay Akpir’in Anabilim Dalı Başkanlığı döneminde 2005 yılında olmuştur.

2014 yılında ise yenilenen Tıpta Uzmanlık Yönetmeliği kapsamında Yoğun Bakım eğitiminin üst ihtisas olarak belirlenmesiyle, Bilim dalımızda ilk defa yoğun bakım yandal uzmanlık eğitimi başlamıştır. O tarihten bugüne dek çok sayıda anesteziyoloji, nöroloji ve iç hastalıkları kökenli uzman hekim bilim dalımızda Yoğun Bakım Yandal Uzmanı olmaya hak kazanmıştır.

Yoğun Bakım bilim dalımız ana yoğun bakımın yanı sıra nöroşirürji, nöroloji, acil cerrahi, ortopedi ve Vatan yerleşkesi yoğun bakım ünitelerinde tam zamanlı organizasyon ve hizmeti sürdürmekte bu yolla yılda yaklaşık ikibin kritik hastanın takip ve tedavisini gerçekleştirmektedir.